Kommunikologcenter | Kurser
217
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-217,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
Är du i behov av inspiration och kraft att ta nästa steg. Nyfiken på ny kunskap för att förbättra din kommunikation, uppnå dina mål, utveckla ditt ledarskap?

Ledarskapets ABC

– för dig som är människa bland människor –

 

 

Kursen innehåller viktig kunskap som enligt oss borde vara en självklarhet att alla människor skulle få ta del av. En kunskap som bidrar till att öka förståelsen för dig själv och andra.

 

Kursen bidrar till insikter om vad som kan behövas för att leda dig själv och andra i önskad riktning, samt ökar din medvetenhet om vad som påverkar dina beslut, vad kommunikation är och hur din kommunikation påverkar.

 

Vi tar utgångspunkt i att alla människor är unika och vi har uppmärksamhet på just det, till skillnad från att utgå från en specifik metod eller modell.

 

 

Datum: 18-19 oktober

Utbildare: Suss Björklund 

Pris: 3 750 kr

 

För mer info och anmälan: info@kommunikologcenter.se

Stresshantering

Dagligen möter vi personer som mår sämre än de önskar och behöver. För många av dem handlar det om stress som påverkar negativt. Med vår stresshanteringskurs hjälper vi fler att må bättre och vi bidrar till att det kan ske värdefulla förändringar på kort tid.

Kursen bidrar till att:

– du blir mer medveten om vad som stressar dig och påverkar dig negativt, samt lär dig att uppmärksamma dina egna ja- och nejsignaler i rätt tid

– öka din förståelse för och kunskap om hur du själv kan påverka och hantera din stress i stunden

– hjälpa dig att göra rätt prioriteringar, val och aktiviteter för att åstadkomma en långsiktig positiv förändring

Steg 1 (2 dagar)

Här lägger vi grunderna för hur du kan bli mer medveten om vad som stressar dig, ökar din förståelse för och kunskap om hur du själv kan påverka och hantera din stress. Vi tar utgångspunkt i hur allt hänger samman för oss människor och hjälper dig att tydliggöra hur du önskar ha det och vad du kan göra för att åstadkomma det.

 

Steg 2 (1 dag)

En fördjupning av det vi gått igenom under steg 1, samt vidare träning för att åstadkomma balans och för att skapa ny kraft hos dig. Uppföljning och träning för att säkerställa att den förändring du har påbörjat är bestående och att du har verktyg att fortsätta din process för att må bra.

Kursen innehåller varierade aktiviteter som föreläsning, reflektion, grupparbeten och praktisk träning.

 

Kursledare: Pia Ståhl

Ge och ta feedback

Konsten att be om, ge och ta emot sorterad feedback

Att ”mata tillbaka” nyttig och viktig information till sig själv eller någon annan, att göra det sorterat och med ett tydligt syfte och att det ska bidra till utveckling är utgångspunkten i vår feedback-kurs.

Allt för många har dåliga upplevelser och erfarenheter av att ge och ta emot feedback, det vill vi ändra på.

Vår uppfattning är att feedback ska kunna bidra till nyttig och värdefull utveckling och förbättring – annars är det inte värt att ge eller ta emot feedback.

I vår kurs så utgår vi ifrån vad vi faktiskt har sett och hört av den som vi ska ge feedback till, dess syfte och ramsättning av den genomförda aktiviteten, istället för att ta utgångspunkt i tolkningar, i en specifik metod eller modell. När feedback är en fungerande och uppskattad aktivitet så är vår erfarenhet att det sker positiv utveckling både i individen och i organisationen.

 

Kursledare: Suss Björklund

För mer info och anmälan: info@kommunikologcenter.se

Effektiva möten  

Har du deltagit på möten som du upplever som bortkastad tid? Tid som skulle kunna användas till mer värdefulla aktiviteter. Med vår stora erfarenhet av att leda och delta på möten, så vet vi hur du kan skapa möten som är effektiva och som fyller sitt syfte. Och det är enklare än många tror.

Effektiva möten

Kursen ”Effektiva möten” ger dig verktyg till att planera, genomföra och följa upp effektiva möten.

Den innehåller varierade aktiviteter som föreläsning, reflektion, grupparbeten och praktisk träning.

Vi tar utgångspunkt i frågeställningar som syfte med möte, tydlig ramsättning, rätt person på plats, att hålla sig till mötesagenda, ansvarsfördelning och uppföljning.

 

Kursledare: Suss Björklund

För mer info och anmälan: info@kommunikologcenter.se

Må bättre dag

Medarbetare som mår bra presterar bättre. Medarbetare som presterar bättre bidrar till att företag blir mer framgångsrika. Det är den enkla matematiken som vår Må bättre dag tar utgångspunkt i.

En dag med syfte att öka er medvetenhet om hur bra ni mår på ert företag idag, samt ge er några verktyg som kan bidra till att ni kan må och fungera ännu bättre.

 

Upplägg & innehåll

Dagen innehåller föreläsningar, gruppdiskussioner, tid för personlig reflektion och möjlighet att starta en förändringsprocess.

 

Kursledare: Suss Björklund med teamet på centret.